dilluns, 14 de gener del 2008

Arròs al forn d'estiu

Per a aquells que enyoren la caloreta d'estiu, començaré amb un dels meus plats preferits (tant de cuinar com de menjar). L'adjectiu "d'estiu" és per què aquest és fa amb verdures d'estiu, com la tomaca o les bajoques. Més avant ja en posaré d'altres arrossos al forn.

INGREDIENTS (per a 4 persones)
  • 4 o 5 trossets de costella de porc
  • 1 tallada de cansalada magreta (partida en dos o tres trossos)
  • 1 boieta (botifarra d'arròs). Hi ha qui en posa de ceba.
  • un grapat de bajoques
  • fessols
  • 1 tomaca
  • 1 creïlla
  • 2 gots d'arròs
  • julivert
  • pebre-roig (espècia)
  • 1 cabeça d'alls secs
  • oli d'oliva
  • colorant alimentari o safrà
  • sal
  • 4 gots d'aigua
El procediment és ben sencill, i igual que passa amb els ingredients, en cada casa té unes xicotetes variants. Com a bona filla, us deixe escrit com ho feia ma mare i com ho faig jo ara.

1er pela la creïlla i talla-la a rebanades d'un poc menys d'1cm de gruix. Talla a trossos les bajoques i parteix la tomaca pel mig.
2n en una paella posa un poc d'oli d'oliva i sofregeix la carn. Quan estiga daurada, afegeix la creïlla i les bajoques. No es tracta que es facen del tot els ingredients, sinò de què es dauren i l'oli agafe el gust de la carn i la verdura.
3r quan ho tinguem fet, traiem la carn, la creïlla i les bajoques i sofregim en la mateixa paella l'arròs. Posem tots els ingredients (l'arròs, la carn i la verdura) en la cassola i afegim pebre roig (espècia) i els colorants.
4t en la paella posem l'aigua en companyia de la cabeça d'alls i els fessols, ho salem i ho duem a ebullició. Quan bulla l'aigua, l'afegim a la cassola, en companyia dels alls i els fessols
5é Abans de posar-ho al forn, poseu la tomaca partida damunt de l'arròs i el julivert picat.
6é Coeu al forn l'arròs durant 20 min i: bon profit!!!!