dijous, 30 d’octubre del 2008

flam de xocolate

Abans de res, disculpar-me a la senyora Alicia per destrossar la seua recepta original, però els que cuineu ja ho sabeu, que per a triomfar només cal fer allò que més li agrada al comensal.
La recepta original portava -entre altres- nata, i xocolate blanc; coses que no agradaven a gran part dels convidats a sopar. D'aquesta forma que vaig variar-la com vaig creure convenient i ací teniu el resultat:

Ingredients (10 persones)
1 litre de llet sencera
2 sobres de flam (en el meu cas vaig utilitzar la marca Potax, però va bé també amb Royal o d'altres similars)
3 cullerades de sucre
10 galletes maria
2 pastilles de xocolate per a fundir

Prcediment
1. separa 1 got de llet i desfés-hi els sobres de preparat per a flam.
2. posa a bullir la resta de la llet
3. quan la llet bulla, baixa el foc i afegeix les pastilles de xocolate a trossos
4. una vegada desfet el xocolate vessa el got de llet on havies desfet els sobres. Remena constantment per tal de que no se't creme.
5. quan el xocolate haja espessat, reparteix-lo en flameres individuals. (aconselle que siguen menudes, ja que el xocolate embafa molt :P)
6. Posa al damunt de cada flamera una galleta maria
7. Quan es refreden a temperatura ambient, posa-ho a la nevera, espera unes horetes i ja ho teniu a punt!

Bon profit!!!!