dimarts, 15 d’abril del 2008

Albergínies farcides

Aquest és un dels plats que més m'agrada cuinar (i com no, menjar) La recepta original no és aquesta, la modificarem quan, transitòriament, ens convertirem en menjadors de només verdures, ous i llet (no m'atrevisc a dir ovo-lacteo-vegetarians, que això són paraules majors). Si voleu la recepta "normal" només cal que substituïu la soja texturitzada per magre picat de porc.

Ingredients (4 persones)
- 4 albergínies mitjanes
- 2 cebes
- 100 g de soia texturitzada
- 1/2 pimentó roig
- 1/2 kg tomaca triturada
- pinyons
- pebre negre
- sal
- oli d'oliva
- pa ratllat

Procediment
1. Renteu les albergínies i talleu-les per la meitat longitudinalment. Buideu-les amb l'ajuda d'una cullera, deixant un dit prim de molla a ran de la pell. La carn que traieu, poseu-la a remull en aigua amb sal, per tal d'evitar que s'oxide.
2. En un bol posem la soia texturitzada en aigua.
3. Talla la ceba en trossos xicotets i el pimentó a dauets.
4. En una paella, poseu un poquet d'oli d'oliva i sofregiu la ceba tallada fina. Afegiu el pimentó i després la carn d'albergínia que haviem buidat. Quan ho tingueu sofregit poseu la tomaca triturada, la soia escorreguda i els pinyons. Salpebreu la salsa.
5. Saleu un poc les albergínies buides i poseu-les al forn mentre es fa la salsa per a farcir-les. Així guanyarem un poc de temps de cocció.
6. Farciu les albergínies amb la salsa i coeu-ho al forn durant uns 10 min
7. traieu les albergínies i poseu pa ratllat er damunt i gratineu-les durant 5 minuts. Altres varietats del gratinat poden ser amb formatge, amb ou batut... això ja ho deixe al vostre gust i disponibilitat.

Espere que vos agraden tant com a mi. Bon profit!!!