dimarts, 27 d’abril del 2010

Panets de sobrassada!!!!

Mai no he fet cap erasmus,ni sèneca, ni res de tot això. Però les anades i vingudes de la gent m'han arribat moltes vegades en forma de menjar :D, com la següent recepta fruit de la convivència de la meua germana amb dues menorquines a Mallorca.

Panets de sobrassada

Ingredients:

1kg de farina de blat
50g de rent (llevat de forner)
150 g de mantega
125g de sucre
400ml de llet
4 ous
300g de sobrassada
un pessic de sal

Procediment:

1. Calfeu la llet fins que estiga tèbia i desfem en ella el rent
2. Desfem la mantega
3. En un bol gran (o millor una safa) mescleu la farina, la mantega fosa, el rent i la llet, 3 ous, el sucre i un pessic gros de sal. Ho amasseu. La massa es queda un poc enganxada al dits.
4. Tapeu la safa amb un drap i deixeu que unfle uns 45-60min (fins que arribe a aprox. el doble del seu volum inicial)
5. Prepareu safates del forn amb paper sulfurat. Poseu el forn en marxa a 170º.
6. Quan la massa ja ha crescut, feu els panets: agafeu boletes de massa (de 4 cm més o menys) i aplaneu-les en la mà. Poseu un poc de sobrassada en el centre i tanqueu-ho amb la forma d'un panet de llet.
7. Poseu els panets damunt del paper sulfurat i deixeu reposar uns 10min.
8. Mentrestant, bateu un ou i pinteu els panets.
9. Introduïu els panets al forn. Es couen en poc més de 15min.

Ixen uns 50 panets. També hi ha la variació de posar-li un tros de pastilla de xocolate en compte de sobrassada.

Espere que us agraden tant com em van agradar a mi. Bon profit!!!

Procediment

1 comentari:

Neus MR ha dit...

molt bons, si senyor! que jo els he tastat, jeje